9 Eylül 2015 Çarşamba

Diş buğdayı (hediği)


Geçtiğimiz pazar günü Kumsal'ıma gecikmeli diş buğday (hediği) partisi yaptık. Çıkan 2 dişini kutladık ailecek.
 
 

 

Aslında öyle büyük büyük bir şey planlamamıştım ama anneannesi süsler, balonlar alınca ben de pasta yaptırayım o zaman dedim ve diş şeklince pasta yaptırdım. Kızıma büyük teyzesi de çerçeve yaptırmış, süslü bardaklar, tabaklar almış... Anlayacağınız hiç hesapta yokken büyük ve harika bir parti oldu kuzuma!





 





 
Anneannemiz iyice çalışmış önce 2 diş çıkardığı için 30 tane başından aşağı buğday serpti. Çıkmayan diş kadar kafasından aşağı dökülürmüş bütün dişler tane tane inci gibi olsun diye.
 

Sonra önüne kalem (okusun yazsın, mimar, gazeteci olsun diye), makas (becerikli olsun diye), küçük bir Yasin kitabi (dini bütün olsun diye), ders kitabı (çok okusun diye), fotoğraf makine (mühendis olsun diye), altın yüzük (zengin olsun diye), bir de seker (doktor olsun diye 🙊 meslekle ilgili bir şey bulamadık o niyetle koyduk) dizdik, hangisini seçerse o olurmuş 😜 E adet yerini bulsun diye yaptık, seçtirdik. Kalemi seçti kuşum 😍
 


 

 
Gelelim diş buğdayı, hediği yapımına;
Ölçüyü gelecek kişi sayısına göre siz ayarlarsınız, biz 10 kişiydik ve renkli karton bardaklarda yarım doldurarak ikram ettik.
-2 kase buğday (dövme olmayacak)
-1 paket karışık meyve kurusu (kuru incir, kayısı, üzüm)
-2 avuç ceviz
-2 avuç badem
-2 avuç haşlanmış nohut
-2 paket değişik türde jelibon
-2 avuç seker kaplı leblebi (biz koymadık ama isterseniz ekleyebilirsiniz)
Buğdayı haşlayıp diğer malzemelerle karıştırıyorsunuz. Bu kadar basit 😉
 
 
 
 

 

Sevgiler,
XOXO 😉
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder