2 Ekim 2015 Cuma

Uyku arkadaşım


En iyi uyku arkadaşı anneler tabi ama tontonların bir de oyuncağı olsa hiç fena olmaz öyle değil mi? 😉💕 
Uyku arkadaşı, bebeklerin ve çocukların daha rahat uykuya dalmasını, yalnız uyumasını ve kendini daha güvende hissetmesini sağlar. 3. aydan itibaren kullanmak bağlanmalarını kolaylaştıracaktır.
Bebeklerin yanına koymadan ya da ellerine vermeden önce bir süre göğsünüzde taşımanız bağlanmasını kolaylaştıracaktır. Böylece uyku arkadaşı sizin gibi kokacaktır. 😊💕
 
 
 
Peki uyku arkadaşı seçerken nelere dikkat etmek gerek?
Öncelikle yaşına uygun olması lazım. Kumaş tarzı ya da pelüş olabilir. Parmaklarıyla oynayabilmesi için uzuvları olmalı, yani elleri, kolları, kulakları. Gülen bir yüzü de olsun. 😄 Ve tabi yumuşak olmalı. Pelüş seçecekseniz gözü ve burnu gibi genelde sonradan dikilen kısımların bebeğe batmayacağından emin olun.
Uyku arkadaşının rengi de önemli. Çok canlı renkler seçmeyin. Krem, sari gibi açık renkler en ideali. 😉 Sonuçta uykusu açılsın istemeyiz.
 
 
 
Ayrıca uyku arkadaşını sadece uyurken vermeniz en uygunu. Sürekli eline verirseniz hem sıkılacak hem de iyice oyuncak olarak benimseyecektir. Oysa sadece uyurken vermeniz ona uyku saatinin geldiğini hatırlatacaktır. Dışarıya çıkarken de mutlaka yanınızda bulundurun ki uyuyacağı zaman eline verebilin.
Eğer kumaş seklinde bir uyku arkadaşı tercih edecekseniz çok büyük olmamasına dikkat edin. Küçük ellerin kavrayıp kaldırabileceği ağırlıkta ve ebatlarda olmalı ki nefessiz kalmasın. 

 
 
 
Bizim uyku arkadaşımız Zürafa Sophie'nin Doudou'su. ❤❤❤
Yaklaşık 3 aylıkken kullanmaya başladık. Kumaş şeklinde ve çok hafif. Olması gerektiği gibi. Rengi de fotolarda gördüğünüz gibi kremli kahveli.
 
 
 
Kumsal uyurken hem onu okşuyor hem de aynı zamanda bacakları diş kaşımak için kullanıldığından dişlerini rahatlatıyor. Doudou'ya ayrıca emzik de takabiliyorsunuz. Emziği koymak için bir cebi ve taşımak için de cırt cırtlı bir kısmı var. Böylece emzik düşmüyor. Kızım sadece Soothie emzik kullandığı için, daha doğrusu bu aralar onu da diş kaşımak için kullanıyor, Doudou'ya bağlayamıyorum. Soothie kullananlar bilir  emziğin üstünde çok ufak delikler var ve Doudou'nun bağlama ipi içinden geçmiyor. (Soothie'yle ilgili yazımı okumak için tıklayabilirsiniz http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/06/avent-soothie-ve-wubbanub.html)

 
 
 
Ayrıca yıkaması da çok kolay oluyor. Kumsal'ın çamaşırlarıyla beraber atıyorum, kuruyunca yine göğsüme alıyorum vermeden önce.
 
 
 
Dün instagram hesabımdan annişlerimize hangi uyku arkadaşını kullandıklarını sordum. Göz atmak isterseniz aşağıdaki linke tıklamanız yeterli:
https://instagram.com/p/8Shrxjo2ll/?taken-by=tontiritonton
 
Sevgiler,
XOXO 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder