22 Ekim 2015 Perşembe

+3m oyuncak seçimi


Bebeklerinizi 3. aya doğru oyuncaklarla tanıştırabilirsiniz. Artık etrafta olan bitenle daha fazla ilgileniyorlar, sesleri ve görüntüleri takip edebiliyorlar.
 
 
 
Oyuncak seçimde dikkat etmeniz gereken noktalardan en önemlisi yumuşak olması.
Kavrayabileceği boyutlarda ve hafif olmalı. Renkli oyuncaklar ilgilerini çekecektir. Ayrıca hışırtılı ve ses çıkaran oyuncaklar da tam onlara göre. 😉
 


 
 
Oyun halısıyla da tanıştırmak için tam zamanı. Bu konuyla ilgili daha önce yazmış, detaylıca incelemiştim. Göz atmak isterseniz linki aşağıda:
http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/07/oyun-hals-alnmal-m.html
 
 
 
 
3 ay civarı bebekler henüz ellerinde uzun süre bir oyuncağı tutup oyalanamayacağı için sizin oyuncakları sallamanız ve tabi onunla konuşmanız gerekecek.
Biraz nefes almak istiyorsanız oyun halıları epey oyalayıcı oluyor aklınızda olsun. 😉
Ev tipi ana kucaklarının önünde oyuncak olanları var. Buraya oturtarak da kendi kendine oyalanmasını sağlayabilirsiniz. Bu konuda da daha önce yazdığım yazının linki aşağıda:
 
 
 
 

Ayrıca parmak kuklalar için de tam zamanı. Hem beraber oyun oynayabilir hem de hikayeler anlatabilirsiniz. 😄

 

 
 
Birkaç not da eklemek istiyorum. Pelüş tarzı yumuşak oyuncak seçerken çok uzun tüylü olmamasına dikkat etmelisiniz. Çok uzun tüylü oyuncaklar tozu tutacaktır ve alerji riski yüksektir. Bu tarz uzun tüylü oyuncakları daha büyük yaslarda almakta fayda var.
Bir de dönenceleri döndürmeden kullanmanız gerekmekte. Sürekli aynı hareketi tekrarlayan şeyler; dönence gibi çamaşır makinesi gibi, otizmi tetikliyormuş. Dolayısıyla döndürmeden sadece başında asılı şekilde bırakmanız daha doğru olacaktır. Zaten amaç uzanmasını sağlamak. 😉

 

 
 
Sevgiler,
XOXO 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder