10 Ağustos 2015 Pazartesi

Doğuma hazırlık listesi


Anne adaylarının en büyük problemlerinden biri de alınacaklar listesi. Mağazalarda bizlere verilen listelerde dünya kadar şey yazıyor ve hepsi de gerekli şeyler değil. Hele bu dönemde yapılan harcamalar o kadar önemli bir hal alıyor ki ben de sizlere yardımcı olabilmek için bir liste yapmaya karar verdim.

Buyurunuz efendim doğuma hazırlık listem...



 
Bebek kıyafetleri:
-2-3 takım yeni doğan seti
-Alttan çıtçıtlı body (0-3 ay)
-Bodylere uygun patikli pantolon
-Tulum
-Şapka
-Yelek (2-3 adet yeterli olacaktır)
-Çorap
-Patik (2-3 adet yeterli olacaktır)
-Mevsim kışa denk geliyorsa 1 adet kalın tulum, mont gibi olanlardan
-Mevsim kışsa bere
-Ağız bezi (bolca, çok fazla kullanılıyor)
-Omuz bezi
-Banyo sonrası için havlu (3 adet, çok uzun süre kullanacaklar)
-Havlunun içine yerleştirmek için ince tülbent gibi olan kumaşlar var, mermerşahi ismi de yanılmıyorsam, bebek mağazalarında rahatça bulabilirsiniz. (4-5 adet) Bebeklerin teni o kadar hassas ki bu kumaşı havlunun içine yayıp onunla kuruluyorsunuz.
-Değişik ebat ve kalınlıkta battaniye/örtü
 
Bebek bakım ürünleri:
-Şampuan (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/06/bebek-sampuan-ve-vucut-kremi.html)
-Vücut kremi
-Tarak (ben Chicco'nun 2'li taraf setini kullanıyorum)
-Burun aspiratörü (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/05/burun-aspiratoru.html)
-Tırnak makası (ben Bebedor marka kendimiz için kullandığımız tırnak makaslarının küçüğünü kullanıyorum.)
-Küvet
-Kova-tas (çok pahalı şeyler değil o yüzden sadece bebeğinize kullanacağınız, yenilerinden almakta fayda var)
-Küvet filesi
-Banyo süngeri
-Pişik kremi
-Yeni doğan bezi
-Bolca ıslak mendil
-Emzik (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/06/avent-soothie-ve-wubbanub.html)
-Biberon (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/06/philips-avent-biberon.html)
-Biberon temizleme fırçası
-Bebek çantası (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/07/0-6-ay-bebeklerin-cantas.html)
-Ateş ölçer
-Alt değiştirme örtüsü
-Sterilizatör (yazım için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/07/sterilizator-gercekten-gerekli-mi.html)
-Bebek telsizi (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/06/bebek-telsizi-secimi.html)
-Puset
-Ev tipi ana kucağı (yazım için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/07/ana-kucag-gercekten-gerekli-mi-alrken.html)
 
Bir de acil olmayan ama 2-3 aylık olduklarında kullanacaklarınız var:
-Pusete oyuncak
-2-3 tane renkli ve yumuşak oyuncak
-Diş kaşıma oyuncakları
-Kanguru (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/06/kanguru-secimi.html)
 
Anne için:
-Göğüs pompası (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/05/gogus-pompas.html)
-Süt saklama poşeti
-Göğüs pedi (yazımı okumak için linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/06/gogus-pedi-secimi.html)
-Günlük ve normal ped
-Hijyenik jel (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/05/genital-bolge-temizleyicisi.html)
-Göğüs ucu kremi (yazımı okumak için yandaki linke tıklayabilirsiniz: http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2015/05/emzirmek-kabusa-donmesin.html)
-Emzirme önlüğü (desenli almayın, bizimki desenlerle oynamaktan emmiyor, dışardayken sinir oluyorum valla 😜)
 
0-3 ay bebekler için bu yazdıklarım yeterlidir, siz de göreceksiniz. Elbiseler, ayakkabılar, saç bantları vs. gibi detaylara girmedim çünkü kullanışlı olmuyor ama tabi gezmeye giderken ya da fotoğraf çekiminde kullanmak için birkaç tane alabilirsiniz. Ama siz de göreceksiniz çok da gerekli değil. O yüzden size tavsiyem yukardakileri aldıktan sonra eğer ilerleyen zamanlarda bunların dışındakilere ihtiyaç duyarsanız alışveriş yapın.
 
Mevsime göre değişmekle birlikte bebek ilk zamanlar zaten dışarı çıkmayacak, zaten sizde istemeyeceksiniz. Bebek zamanının çoğunu da uyuyarak geçiriyor. E hal böyle olunca 0-3 ay için çok da masraf yapmaya gerek yok zaten yeterince harcama yapacaksınız. 3 aydan sonra zaten neler gerekli onu bebeğiniz doğduktan kısa bir süre sonra anlayacaksınız.
 
 
 
 
Ben 0-3 ay donemin kızıma sadece fotograf cekiminde elbise giydirdim onun disinda genelde tulum. Tulum alt degistirmek ve giydirip çıkarmak açısından en kolay olani. 2 parca kiyafet giydirmek zor oluyor ilk zamanlar. Ben cok sıkışırsam ya da kıyafeti kalmazsa giydiriyordum. O kadar kucuk ve narin oluyorlar ki insan cekiniyor. Bu yuzden cok fazla alirveris yapmayin diye soyluyorum. Ama daha sonra suslemezseniz ayıp 😜
 
Bebek telsizi, kanguru ve sterilizatör almak zorunda değilsiniz ama hayatınızı kolaylaştıracağı için yine de listede yer verdim.
 
Anne adaylarımızın ayrıca hastane çantası listeme de bir göz atmalarını tavsiye ederim. Aşağıdaki linke tıkayarak yazımı okuyabilirsiniz:
 
Hepinize kolay doğumlar diliyorum.
 
Sevgiler,
XOXO ��

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder