16 Haziran 2016 Perşembe

Baston puset seçimi


Puset seçiminizi kolaylaştıracağını düşündüğüm için bu yazıyı kaleme alıyorum; yani amacım yönlendirmekten ziyade fikir vermek zira herhangi bir marka, modelden bahsetmeyeceğim. Sebebi ise piyasada çok çok fazla model olması ve fiyatların da değişkenlik göstermesi...
 
 
 
Bence araştırmanıza internet sitelerinden fiyat sınırı koyarak başlayabilirsiniz. Böylece beğendiğiniz markaları inceleyip fikir edinebilirsiniz.
Fakat bu tarz büyük ve uzun süre kullanılacak ürünleri mağazada incelemenin ve oradan almanın daha doğru bir karar olacağını düşünüyorum. İnternette daha uygun fiyata kesin bulursunuz ama hasarlı ya da istediğiniz gibi gelmemesi durumunda mağdur olmamak için en garanti ve temiz yöntem mağazadan rengini görerek, teşhir ürün olmadığından emin olarak, kutusundan çıkarıp bakarak ve en önemlisi de mağazada sürerek almak.
O kadar çok çeşit var ki insanın kafası her girdiği mağazada karışıyor. Her satıcı başka bir ürüne çok iyi diyor. Dolayısıyla bence eleyerek, olmazsa olmazları belirleyerek gitmek en iyisi.
Benim için örneğin; tam yatması, ön bariyerinin olması ve dışarıda daha çok kullandığımız için, yolların durumuna dayanıklı, yani sağlam olması önemliydi, ki aldığım puset bu özellikleri taşıyor.
Hangi marka-model diye merak edenlere de hemen cevap vereyim Chicco Lite Way.
Önünüzdeki günlerde, ürünü iyice kullanıp, iyi ve kötü yanlarından da bahsedeceğim fakat sizi herhangi bir markaya yönlendirmeden dikkat edilecek noktalardan bahsetmeye devam etmek istiyorum.
 
Normal puset kullanıyorsanız zaten büyük ihtimalle baston pusetten beklentilerinizi belirlemişsinizdir, çünkü tecrübelisiniz.
 
Hafif olması, dışarıda çok geziyorsanız tam yatar olması ki bence bebeğin rahat etmesi sizin de rahat etmeniz demek dolayısıyla önemli bir özellik, katlandığında az yer kaplaması da arabayla çok gezenler için çok önemli bir özellik, kemerin kol kısmını kullanmayı sevmeyen bebekler için (ki Kumsal hiç sevmiyor sadece bacak arasını takıyoruz)  ön bariyerinin olması, sepetinin yüksek olması; bunlar bence en önemli özellikler.
Fakat hepsini bir üründe bulmak biraz zor. Ya bariyeri olmuyor, ya katlanınca çok da küçülmüyor, ya hafif olmuyor ya da çok pahalı...
Ayrıca ürünleri mağazalarda incelerken mutlaka bütçenizi satış görevlisine belirtin ki çok uç modeller yerine belirlediğiniz rakam aralığında istediğiniz özelliklerde ürün göstersin. 😉
 
 
Sonuç olarak tavsiyem almadan önce 1-2 olmazsa olmaz özellik belirleyip bu şekilde mağaza gezmeniz. Malum bebekle mağaza dolaşmak bir süre sonra hiç de eğlenceli olmayabiliyor. 😅😅 Bu yüzden mutlaka ne istediğinizi bilerek gidin ki kafanız iyice karışmasın. 😉
Almayı düşünenlere şimdiden kolaylıklar diliyorum...
Sevgiler,
XOXO 😉
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder