6 Temmuz 2015 Pazartesi

Tracy Hogg Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabı ve uyku problemi

 
Kızım Kumsal haftaya 6 aylık olacak ve hala kendi kendine uyuyamıyor. Geceleri de ortalama 3 saatte bir uyanıyor. Daha az ya da daha çok uyuduğu oluyor. Tam bir düzenimiz yok anlayacağınız.
6 ayda kesintisiz 5-6 saat uyuduğu bir elin parmağını geçmez. Ama geçenlerde instagram sayfamda da paylaştığım üzere aslında bunun bebeği korumak için iyi olduğu yazıyordu. Sebebi anne sütünün kalorisinin düşük olması ve bebeğin acıkmasıymış. Bu mekanizma da bebeğin uzun süreler derin uyumasına engel, dolayısıyla da ani bebek ölümüne karşı koruyormuş.
 
 
 

Konumuza dönecek olursak bebeklerin kendi kendilerine uykuya dalmaları için uygulanan farklı yöntemler var.

Mesela ağlamaya bırakmak. Bu yöntem açıkçası bana çok acımasızca geliyor. Okuduğum kitaplarda da ve bugün bahsedeceğim Tracy Hogg'un kitabında da bu yöntemin bebekte güven problemi yaratacağı söyleniyor. Bebek ağlayıp da kimse gelmeyince ağlamayı bırakıyormuş. Bu ihtiyaçlarının aksamasına sebep olur kanımca ve hiç uygun bulmuyorum.
 
 
 

 

Bildiğim bir diğer yöntem de Tracy Hogg'un yatır-kaldır yöntemi. Yöntemle ilgili ayrıntıları internetten bulabilirsiniz fakat bu konuda da doktorumuz uygulamayın dedi. Hatta "Ben sizi yatırıp kaldırsam napasınız. Sersemlersiniz değil mi?" dedi. Düşününce bu da mantıklı geldi. "O zaman ne yapacağız" diye sorunca da 1 yaşa gelmiş bebeklerde yatağa yatırıp ama hep yanlarında olup öyle uykuya dalmasını bekleyeceğiz dedi. Yani şu anda hiç bir şey uygulamamızı söyledi.

Instagram sayfamda bugün bu soruyu yönelttim annelerimize. Yanıtları okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:
 
Tracy Hogg'un Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabına gelirsek, kitabı her annenin almasını tavsiye ederim. Sadece uyku sorununa değil bir çok probleme çözümler var.

Kitaptan bazı başlıklar şöyle:
-Bebeğin sıvı beslenme düzeni
-Bebeklere uyumayı öğretmek
-Yatır/Kaldır yöntemi
-Hala yeteri kadar uyuyamıyoruz
-Küçük çocukları eğitmek
-Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğünüz anda...
ve daha fazlası.
 
 
 
 
Kitap Gün Yayıncılık tarafından basılmış ve 527 sayfa. Ayrıca kitapta ay ay da neler yapılacağı yazıyor. Yani bütün kitabı tek seferde okumak işinize yaramaz. Mesela benim kızım yakında 6 aylık olacak onun için 6 aylık dönemler için tavsiyelerine göz atacağım.
 
 
 

 
 
Kitabi almak isteyen fakat okumaya zamanı olmayan anneler ya da anne adayları içinse Cankurtaran Seti oluşturmuşlar. Setin içinde kitap, problemli bebekler ve uyguladığı yöntemlerle ilgili DVD ve bir de tonton için ufak bir kitap çıkıyor.
 
 
 
 
Satın almak ya da kitabı incelemek için aşağıdaki linklerden yardım alabilirsiniz:
 
 
 
 
Aslında bu problemi hepimiz yaşıyoruz ve zamanla düzene gireceğini unutmamamız lazım. Önce sağlık! Allah bütün bebişleri ailelerine bağışlasın, sağlık versin 🙇🙇
 
Sevgiler,
XOXO 😉
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder