10 Ocak 2017 Salı

'Çocuğunuza Sınır Koyma 2' - Robert J. Mackenzie


Robert J. Mackenzie'nin 'Çocuğunuza sınır koyma' kitabını çok severek okumuştum ve o zaman da söylemiştim hala da aynı düşüncedeyim, bence her anne-baba mutlaka okumalı. (İncelemesini okumak isterseniz http://tontiritonton.blogspot.com.tr/2016/05/cocugunuza-snr-koyma-robert-j-mackenzie.html)

Serinin devamı olan 'Çocuğunuza sınır koyma 2'yi ise çok büyük hevesle aldım. Verilen örneklerin bir kısmı aynı olsa da kesinlikle çok yararlı bir kitap olduğu kanısındayım. 2 yaş ve üzeri çocuğu olan anne-babalar için bir başucu kitabı gibi düşünebilirsiniz. 😉 Çocuklar büyürken karşılaşabileceğimiz durumlara ne tür yanıtlar verebileceğimiz, en hafif şekilde olaylar daha da büyümeden nasıl atlatabileceğimiz ve hatta olayların, sorunların önüne nasıl geçebileceğimizin anlatıldığı, dili hafif ve okuması kolay bir kitap. Verilen örneklerin ise bire bir yaşanmış olması kitabı epey sürükleyici kılıyor diyebilirim. 😁 Sadece teoriyle değil yaşanmış örneklerle anlatılması da benim bu kitaplarda en sevdiğim ayrıntı aslında.

Yakamoz Yayınlarının kitabı 391 sayfa.




Kitaptan bazı başlıklar şöyle:
-İnatçı yapıdaki çocuğunuzu anlayabilmek
-Anne babalar kurallarını nasıl öğretirler
-Sınırlarınız katı mı yoksa belli belirsiz mi
-Verdiğiniz sözlerde daha açık ve net olabilmenin yolları
-İnatçı yapıdaki çocuğunuzu motive etmek
-Sabır: Öfkenin en büyük ilacı
ve daha fazlası.











Velhasılıkelam ben yine şiddetle tavsiye edeceğim... Ha ikisini birden okuyalım mı derseniz şart değil fakat içerisindeki örnekler ve durumlar farklı olduğu için fikir edinebilmek ve aklınızda kalması açısından yararlı kitaplar olduğunu belirtmek adına şöyle tavsiye edebilirim; ilkini örneğin bebeğiniz 2 yaşına gelmeden okuduysanız 6 ay ya da 1 sene kadar sonra da diğerini okuyup pekiştirebilir, unuttuğunuz ayrıntıları hatırlayabilirsiniz.

Keyifli okumalar dilerim.

Sevgiler,
XOXO 😉


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder