7 Ocak 2016 Perşembe

Emeklemeye başlayan bebekler için evde alınması gereken önlemler


Tontonlar emeklemeye başlayınca farkettim ki ben aksesuar ve mobilyaları köşeli seviyorum. 😂😂 Her şey mi köşeli olur? Valla köşeli! 😆 Ve tabi büyük tehdit! 😕
 
 
 
 
Durum böyle olunca hemen bebek mağazalarından köşe ve kenar koruyu aldım ve yapıştırdık. Kesinlikle uygulamak gerek diğer turlu büyük tehlike arz ediyor.
Çekmece ve dolap kapaklarının hepsini kapatmamak sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Evde her şeyin yasak olması hoşlarına gitmeyecektir. Bu yüzden 1-2 çekmece ve dolap kapağını kilitlemeyin. Ama parmaklarının sıkışmaması için de önleminizi alin. Soğuk alan camlara takılan süngerlerden parmaklarının sıkışabileceği yerlere birkaç sıra çekebilirsiniz.
Karıştırmasını istemediğiniz çekmece ve kapaklara da kilit takabilirsiniz ya da bantla yapıştırabilirsiniz. Tecrübeli arkadaşlarım her hâlükârda o dolaplar karıştırılacak istediğin kadar önlemini al diyor. Belki de içini boşaltmak daha akıllıca olur. 😅😅
Yine kapılara parmaklarını sıkıştırmamaları için önlerine mutlaka ağırlık koyun.
Prizler de yine tontonların en favori oyuncağı. Mutlaka priz koruyucu edinin.
 
 
 
Evdeki küçük parça oyuncaklar ya da eşyalar da bu dönemde büyük risk taşıyor. Çok dikkatli olmak gerek.
İleriki dönemlerde, evde iyice gezmeye başladığında ocağı ve fırın kapağını da emniyete almak gerekiyor. Eğer çocuk kilidi varsa mutlaka kullanılmalı yok ise gerekli önlemler alınmalım. Fırına kilit takıp ocağın önüne de koruyucu kapak koyabilirsiniz.
Evinde kedi besleyenlerin de kedinin mamasına ya da kumuna gitmediğinden emin olması gerekiyor. Mümkünse o odaların kapıları kapatılabilir. Nasılsa ihtiyacı olduğunda kapıda ağlayacaktır. Ya da çok dikkat ederek oralarda gezinmesine engel olabilirsiniz.
Deterjanlar ve ilaçlar tontonların ulaşamayacağı yükseklikte olmalıdır.
Yine evdeki çiçek ve bitkiler de bebekler için tehlike oluşturuyor. Çiğneyip zehirlenme olasılığına karşı ya mutlaka yanlarında olmalısınız ya da mümkünse birkaç yıl bitki almamalısınız.
Evinizde stor perde varsa sapını mutlaka bir şeye sararak ya da kendi etrafına dolayarak ulaşamayacağı kadar yukarıya sabitlemek gerekiyor. Boğulma vakaları oluyormuş, ayrıca hızlıca çekildiğinde de çok kolay bir şekilde yerinden çıkıyor. Hiç düştüğünü girmedim ama tek taraftan çıktığını birkaç kez gördüm. Dolayısıyla tamamen düşme ihmaline karşı da aynı zamanda, mutlaka ulaşamayacağa kadar yukarıya sabitlenmelidir.
Klozetler için de kilitler var. Ya da banyonun kapısını kapalı tutabilirsiniz. İstenmeyen kazaları önlemiş olursunuz.
Evinizde merdiven varsa, merdiven başına ve sonuna mutlaka kilitli kapılardan koymak gerekiyor.
Ayrıca havuz varsa da yine etrafına çit konulmalı ki kayıp düşmesin.
Emekleme donemi için epey bir araştırma yapmıştım... Nelere dikkat etmek gerektiği kısaca bunlar. Ama en önemlisi bu önlemlerin her biri hayati.
Bu yüzden ya gözünüzü ve elinizi üzerinden çekmeyeceksiniz, ki bu çok mümkün değil ya da hayatınızı kolaylaştıran ve her bebek mağazasında rahatlıkla bulabileceğiniz aparatlardan  alacaksınız. 😉
Sevgiler,
XOXO 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder