16 Eylül 2019 Pazartesi

Prof. Dr. Mücahit Öztürk "99 Sayfada Okul Fobisi"


Okuldan, üniversiteye kadar pek de zevk alamamış biri olarak, önlem amaçlı aldığım bir kitaptı "99 Sayfada Okul Fobisi". Fakat okulu sevmemek ve okul fobisi olmak baya farklı şeylermiş.




Özellikle öğretmenler için çok faydalı olacak bir kitap diye düşünüyorum ama ayrıca okula kesinlikle gitmeyen, direnen, bahane bulan ve hatta fiziksel bir takım belirtiler gösteren çocuğunuz için de okuyabilirsiniz. Belki doğru yönlendirmenize yarayacak, belki de destek almanız gerektiğini farketmenizi sağlayacaktır. Çok da kısa olduğu için, böyle bir durumda  aynı gün bile bitirebilirsiniz.

Kitap soru cevap şeklinde ilerliyor, soruları Nuran Çakmakçı soruyor, Prof. Dr. Mücahit Öztürk cevaplıyor.
İş Bankası Kültür Yayınları'na ait kitap 109 sayfa.

Kitapta çokça "anne" geçmekte, başta biraz rahatsız da oldum açıkçası tek sorumlu biz miyiz diye fakat ilerledikçe "anne"nin aslında "anne modeli" kavramını yansıttığını anlıyorsunuz ve hatta ilerleyen sayfalarda yazar da kitapta bunu özellikle belirtiyor.

Gelelim kitabın ana başlıklarına;
-Okul fobisinin nedenleri ve belirtileri
-Okul fobisinde ailenin ve annenin rolü
-Okul fobisinde öğretmenin ve okulun rolü
-Okul fobisinin tedavisi








Dilerim ihtiyaç duymazsınız ama öğretmenseniz veya benim gibi meraktan okuyacaksanız keyifli okumalar dilerim. Diğer türlü kolaylıklar dilerim, umarım durumun farkında bir ebeveyn olarak düşündüğünüzden daha kısa zamanda her şey yoluna girer.

Sevgiler,
XOXO 😉


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder